Parkskolan Glommersträsk på besök.

Infobyggnaden med lunch, fika och utställning

öppet 24 juni - 9 augusti 11.00 - 15.00

måndagar och tisdagar stängt.

  lunch m kaffe serveras 11.30 - 14.00.  


AndersLarsagården

öppen onsdagar och lördagar 13.00 - 15.00

. Gallejaurdagarna. 

I år inställda pga. corona-pandemin

***

Boende

Det är nu möjligt att hyra och bo i några av systrarna Karlssons hus i kulturreservatet Gallejaur. Husen är antikvariskt restaurerade men i övrigt helt intakta med möblemang, husgeråd och pelargoner. Närheten och upplevelsen av lantliv i lappmarken är hundraprocentig men det innebär också ett boendet i den standard som systrarna själva hade.

Vid uthyrning ingår tillgång till dusch och tvättmöjligheter på bestämda tider i nybyggda info-byggnaden i byns utkant samt tillgång till roddbåt. Vi bjuder generöst på tips om fiskevatten och fina bär och svampmarker.

Gallejaur ligger även nära många andra intressanta besöksmål: Hattmuséet och Hängengården i Glommersträsk, Rörträsk silängar, Svansele vildmarkscenter, Linbanan m.fl.

Forslunds.

    Sommaren 2020

Egnahem byggt på 30-talet av systrarnas moster Sofia och hennes man Hjalmar. Mindre kök och två mindre kammare. Vattenburet värmesystem med vedpanna och el-patron. Liten elspis i köket. Varmt och kallt vatten. Toalett med dusch, tvättstuga i källaren. Två sängplatser samt bäddsoffa.

Bagarstugan.

Byggt 1867. Enligt gammal sed flyttade gårdsfolket ut och bodde i bagarstugan över somrarna.  Rymlig bagarstuga och liten sovkammare. Huset har el men saknar vatten och avlopp. Elplatta finns. Två sängplatser och komplett utrustad kommod i kammaren, även möjlighet att sova i den gustavianska sängen i bagarstugan. Det timrade utedasset vid fårhagen har fin 1800-tals standard.

Uthyres endast under sommarhalvåret.

Karlssons

Byggt 1920 och systrarna Karlssons barndomshem. Stort gammeldags kök med storhylla och två mindre kammare. Vattenburet värmesystem med vedpanna kompletterat med direktverkande el. Järnspis och liten elplatta i köket och öppen spis i ena kammaren. Liten toalett, enbart kallvatten. Två sängplatser i vardera kammaren, (även möjlighet att sova i den gustavianska sängen i köket).

För upplysningar, priser, bokning av boende och gruppbesök:

Tel: 0960-22040 eller 070-34 65 854

Vi ordnar även.

Födelsedagsfirande, personaldag eller andra kalas i anrik kultur och naturmiljö.

Gallejaur © 2009 •

Gallejaur © 2009 •